Miben segíthetünk?

Oktatás

Agilis szoftverfejlesztés, projekt management, vezetői skillek és marketing oktatások a te és céged igénye szerint.

Ügynökség

Marketing ügynökség, online és offline marketing, e-mail marketing, SEO, social tartalom gyártás, hirdetés beálltás, nyomdai munkák.

Tanácsadás

Projektvezetési tanácsadás, akár induló, folyamatban lévő, illetve retrospective-ként lezárt projekttel kapcsolatban.
info@agile.hu

Vezetői kompetencia fejlesztésre mennénk, hogy válasszunk?

The Agile Agency > Leadership  > Vezetői kompetencia fejlesztésre mennénk, hogy válasszunk?

Vezetői kompetencia fejlesztésre mennénk, hogy válasszunk?

A vezetői képzések rendkívül fontosak az egyéneknek, mint vezetők, illetve maguknak a szervezetnek, ahol példát mutatva vezetik az embereiket.

A helyes képzési forma és tematika mellett maga a tréner kiléte és tapasztalata a legfontosabb, hogy minőségben olyan vezetői képzésen vehessünk részt, ami után többnek érezhetjük magunkat, mint vezető.

Mikor és kinek érdemes képzésre menni?

1.
Vezető pozíció előtt

Vezetői tapasztalat nélküliek, akik vezetőként vizionálják magukat a jővőben.

2.
Friss vezetőként

Vezetői kompetenciákkal rendelkező kezdők gyorstalpalója.

3.
Gyakorlott vezetőként

People managementben és vezetésben jártasak, tudást tágítani és mélyíteni.

Mik a legfontosabb mérlegelendő szempontok?

1.) Képzés tematikája:

Különböző oktatók más és más tematikát használnak, választáskor fontos, hogy olyan oktató mellett tegyük le a voksot, aki a céges kultúránkba beleillő módon tud felkészíteni minket. Mérlegeljük, hogy inkább az elméleti, vagy gyakorlatias képzést részesítjük előnyben.

 

Kerüljük viszont a statikus tematikájú képzéseket, ahol nagy audenciának is ugyan azt a tananyagot oktatják. Nem feltétel az egyéni képzés, de mindenképp kisebb csoportokban ajánlott az egyéni kompetenciákra hangsúlyt fektetni.

 

Ezen felül válasszunk olyan trénert, aki olyan vezetői stílust képvisel, mint mi, vagy amilyet szívesen tanulnánk. Ebben szintén segítenek a jobb trénerek.

2.) Releváns tapasztalat, szakmai sikerek:

Itt kifejezetten a tréner egyéni szakmai sikereire és kompetenciájára figyeljünk. Egy vezetői kompetencia fejlesztéskor olyan trénert válasszunk, akinek átfogó tapasztalata van az elméleti és gyakorlati szegmensegből is. Kifejezetten a vezetői általánosak, illetve iparfüggetlenek, de a hasonló iparágban tapasztalt vezetők előnyt jelenthetnek választáskor.

3.) Testreszabhatóság:

Nincs két egyforma cég és vezető. Így nincs két egyforma vezetői kompetencia tréning sem. Nem feltétlenül rossz képzés az, aminek nincs előfelmérése, vagy fix a tanrendje, sőt, tud kifejezetten jó lenni, de az esetek többségében a jelentkezők nem azt kapják, amit várnak, így tehát nem elégedetten távoznak.

Ha hasznos képzést akarunk, mindenképp keressük azokat, ahol kifejezetten ránk szabva oktatnak, ahogy azt mi is nyújtunk a képzéseink alatt található minden képzéshez. 

4.) Árszabás:

Érdemes az ár/érték arányát figyelembe venni. Az egyedi testreszabott képzéseknek általában feláruk van. Mérlegeljük, hogy megéri-e a biztosan használható, de drágább képzés azzal szemben, ami valamivel olcsóbb, de haszontalan.

Záró gondolat

Tudjuk és hisszük is, hogy a jó vezetői képzések és vezetői kompetenciák tanulhatók és oktathatók. A megfelelő cég és oktató kiválasztása elengedhetetlenül fontos, hogy hatékony és hatásos legyen a képzés.