Miben segíthetünk?

Oktatás

Agilis szoftverfejlesztés, projekt management, vezetői skillek és marketing oktatások a te és céged igénye szerint.

Ügynökség

Marketing ügynökség, online és offline marketing, e-mail marketing, SEO, social tartalom gyártás, hirdetés beálltás, nyomdai munkák.

Tanácsadás

Projektvezetési tanácsadás, akár induló, folyamatban lévő, illetve retrospective-ként lezárt projekttel kapcsolatban.
info@agile.hu

Scrum bevezetése meglévő cégnél, vagy induló startupnál

The Agile Agency > Agile  > Scrum bevezetése meglévő cégnél, vagy induló startupnál
Scrum illusztráció

Scrum bevezetése meglévő cégnél, vagy induló startupnál

Ha zöldmezős beruházással, projekttel, vagy céggel kapcsolatban adunk tanácsot, egyszerre vagyunk a legegyszerűbb, illetve a legnehezebb helyzetben is.

Egy startup vállalatnak elsődleges célja a gyors növekedés, háttérbe szorítva a fenntartható működést, míg egy hagyományos működésű vállalatnak általában fordított a prioritás sorrendje.

Legyen bármelyikről is szó, fontos, hogy a vevőink, klienseink igényeire, vagy akár a külső piaci tényezőkre gyorsan tudjunk reagálni. Ebben segít a scrum keretrendszer.

A scrum egy keretrendszer, amelyet legtöbbször szoftverfejlesztésben használunk.

Viszont vannak bizonyos elemei, amelyeket hasznos implementálni más projekteken, vagy akár cég szintjén is. A következőkben összeszedjük javaslatainkat, ami alapján könnyebb lehet egy strukturáltabb agilis működés bevezetése. 

1. Agilis működés a megfelelő?

A scrum nem csodaszer, a legtöbb mai szoftverfejlesztésű projekten előszeretettel használt, de bizonyos projekt szituációkban kifejezetten kevésbé, vagy egyáltalán nem használható.

 

Mielőtt bevezetjük, mérlegeljük:

  • Mennyire tervezhető a munka?
  • Hány ember dolgozik a projekten?
  • Hogyan viszonyulnak a folyamataink az outputtal?
  • Dolgozók között milyen időközönként kell szinkronizálni az információt?
  • Vannak-e keresztfunkcionális embereink?
  • Kellenek-e gyakori visszacsatolások a folyamatainkban?
  • Módszertani SWOT analízis.

 

Ezen kérdések mellé egyéb tényezők társulhatnak, Pl: külső függőségek, jogi megfelelőség, egyedi projekt sajátosságok.

Javasoljuk a megfelelő Agile coach bevonását már a feltérképezési fázisban, viszonylag hamar kiderül, hogy az agilis működés-e a legcélravezetőbb.

2. Bevezetés tervezése

Mint ahogy az életben egy kérdésre adott válasz és reakció között is van különbség:

Az agilis működés azt jelenti, hogy gyorsan, megtervezve reagálunk a változásokra, nem pedig azonnal mindent eldobva.

Előbbi egy tudatos, átgondolt, megalapozott terv, ami alapján cselekszünk. Utóbbi reflexszerű, impulzív, olykor lehet, hogy helyes is, de döntő többségében átgondolatlan tett. Mérlegeljük a lehetőségeinket. 

Hasonlóképp, mint az iterációink tervezése közben, csináljunk tervet, az agilis keretrendszer mely elemei illenek bele a működési modellünkbe. A Scrum kevés szabályt ad, de azokban szigorú, döntsük el, hogyan tudjuk leghatékonyabban cégünkre szabni elemeit. 

 

Ha tudjuk, Pilot jelleggel szűkebb körben teszteljük a tervünket, majd már az első retrospectivek outputjait hasznosítva vezessük be változtatásainkat.

3. Vízió és mérföldkövek

Tudjuk, hogy mi felé tartunk. Fontos tudni, hogy mit és miért csinálunk. Míg a vízió kialakításakor érdemes a miért kérdésre megtalálni a választ, a mérföldkövek tervezésekor már a hogyan és mit kérdéseket bontjuk részletekbe.

Vízióból mérföldkövek? User Story Mapping-eljünk.

Szinte mindig fentről lefelé tervezzük meg az előttünk álló munkát, a mérföldkövek, szintén gyakran használatosak szoftverfejlesztésben, de széleseb körben is célszerű alkalmazni.

Helyes megtervezésük esetén követhető válik munkánk a vízió skáláján is, ami fontos képet ad a managementnek a vezetésben.

 

Legyenek a mérföldkövek:

  • Kidolgozottak
  • Legyen felelősük
  • Definiáljuk a határidőket

 

4. Felelős személy

Ne várjuk el, hogy embereink maguktól kiismerik magukat az új keretrendszerben. Egyik kötelező szerepkör a Scrum Master.

Attól sem kell feltétlenül megriadnunk, hogy új pozícióra kell interjúztatnunk, hiszen a Scrum Master egy szerepkör, amit egy már meglévő kollégánk is elláthat.

 

A Scrum Master felelős azért, hogy a Scrum keretrendszer elemeit betartsák a dolgozók, a folyamatos fejlődés útján tartsa őket, valamint nagy az átfedés az Agile Coach-al, aki az alapvető agilis irányelvekre tanítja a dolgozókat.

 

Ahogy mindig mondjuk, a Scrum egy egyszerű keretrendszer, de rettenetesen komplex és sokoldalú megvalósításhoz vezethet.

A helyes implementáláshoz mindenképp tapasztalt szakemberre van szükség.

5. Folyamatos utánkövetés

A folyamatos fejlődés egyik kulcsa a frekvántált feedback. Ez a Scrum egyik kiemelt előnye, ami miatt képesek leszünk gyorsan adaptálódni a különböző élethelyzetekhez.

Eljött a Retro ideje.

Bármikor megretrozhatunk egy adott eseményt, vagy időintervallumot, a megfelelő outputhoz javasoljuk mindig tartsuk szem előtt a Retrospective irányelveit.

Kerüljük a retrospectivek gyakori hibáit, ne hagyjuk el, vagy ne akarjunk mindenen is változtatni.

 

 

 

Olykor nehéz döntés egy új keretrendszer bevezetése, de mint szinte minden az életben idővel könnyebb lesz döntéseket hoznunk, mert a Scrum bevezetése is learn-by-doing alapú, bizonyos hibákat csak akkor tudunk kiküszöbölni, ha már elkövettük őket.

Ezt leszámítva, amikor a munkafolyamatok elérhetővé teszik, csak javasolni tudjuk a Scrum helyes alkalmazását.