Miben segíthetünk?

Oktatás

Agilis szoftverfejlesztés, projekt management, vezetői skillek és marketing oktatások a te és céged igénye szerint.

Ügynökség

Marketing ügynökség, online és offline marketing, e-mail marketing, SEO, social tartalom gyártás, hirdetés beálltás, nyomdai munkák.

Tanácsadás

Projektvezetési tanácsadás, akár induló, folyamatban lévő, illetve retrospective-ként lezárt projekttel kapcsolatban.
info@agile.hu

Minden, amit tudnod kell a Scrum Master képzés-ről

The Agile Agency > Agile  > Minden, amit tudnod kell a Scrum Master képzés-ről
Scrum Master képzés illusztráció

Minden, amit tudnod kell a Scrum Master képzés-ről

Szeretnél előrelépni a karrieredben? Érdekel a projektmenedzsment és a Scrum módszertan? Akkor a Scrum Master képzés talán a legjobb irány számodra! A Scrum Master képzés lehetőséget nyújt arra, hogy megszerezd azokat a készségeket, ismereteket, gyakorlati praktikákat, amelyekkel hatékonyan vezetheted a Scrum projektcsapatodat. Ugye a Scrum Master a csapat vezetője és coach-a, aki segít abban, hogy a csapat a lehető legjobban dolgozhasson és elérje a kitűzött célokat. Pontosan ezt a mindsetet és gyakorlati feladatokat várhatod el egy jó képzéstől.

 

A Scrum Masterek "Lead without power" feladata nehéz, de tanulható

A Scrum keretrendszer és szerepe

Mint írtuk korábban, A Scrum egy keretrendszer az agilis projektmenedzsmentben, amely az iteratív és inkrementális fejlesztési módszertant követi. A Scrum keretrendszerben a projekt meghatározott időszakokban, ún. sprintekben történik, amelyek általában 2-4 hétig tartanak. Fontos a képzés során, hogy elsajátísd és magabiztosan tudd használni a Scrum Master eszköztárát.

A Scrum Master minősítés és annak fontossága

A Scrum Master egy nemzetközi minősítés, amelyet a Scrum Alliance vagy a Scrum.org által akkreditált képzőintézményeken keresztül lehet megszerezni. Előbbi 2 évig érvényes megszerzés után, utóbbi határozatlan időre érvényes. Mint írtuk legtöbbször a Scrum is, mint szinte minden soft-skill „learn by doing” alapú, tehát nem a papírtól leszünk gyakorlottak a munkánkban, de megfontolandó lehet saját karrier utunkban elgondolkodni a tanusítvány megszerzésén. 

Képzés online vs onsite

A hagyományos osztálytermi tanfolyamok előnyei közé tartozik a személyesebb kapcsolat a képzőkkel és a többi résztvevővel, a személyes visszajelzések és a közvetett leadership tapasztalat. Az online kurzusok nagyobb rugalmasságot és kedvezőbb ütemezést tesznek lehetővé, de a Home Office elterjedése miatt fontos az online eszköztárat is ismerni.

Mindkét opció jó út a tanulásra, valószínűleg mindkét esettel fogsz találkozni munkád során.

Hogyan készüljek előtte?

Előképzettség nem szükséges, de mindenképp előnyös.

Soft-skilleket előnyben részesítjük Scrum Master tudástárában, de szoftverfejlesztési keretrendszer révén nem árt ha az alapfogalmakkal is tisztában vagy.

A képzéseink személyre szabottak, így a kezdőtől a gyakorlott Scrum Masterekig fogadunk jelentkezőket.


Mit tudunk ezen kívül segíteni?

.

Scrum Master és Agilis Coach képzés ikon